Afzien, confronterend #inzicht!

Ik heet Kim en ben 17 jaar. Nadat ik een jaar noodgedwongen thuis zat wegens ziekte, ga ik sindsdien met tegenzin naar school. Ik heb geen klik met mijn nieuwe klasgenoten gekregen en dat is kut.

In de brugklas werd er een test gedaan om te kijken wie er faalangst had, achteraf gezien bleek ik de hoogste jaarscore te hebben, maar er werd vergeten om mij in te delen voor de faalangstreductietraining. Uiteindelijk heb ik de laatste training van dat jaar mogen volgen. Ik vond het helemaal geen leuke training en had niet het gevoel er iets geleerd te hebben.

Het tweede jaar zou ik natuurlijk de training in praktijk moeten brengen, maar ik lag het merendeel van het jaar thuis op de bank :-(. Doordat school totaal niet meewerkte moest ik in 2 HAVO blijven zitten. Dat jaar ging ik nog niet veel uren naar school. Het merendeel had ik al geleerd via thuisonderwijs en privélessen.

In de derde ging het helemaal fout met me, ik had enorme problemen op school en bleef thuis. Mijn moeder heeft toen contact gezocht met Jolanda en na een uitgebreide intake is er toen besloten dat ik een combinatietraining zou volgen; faalangstreductie en wie ben ik. De training was zwaar en confronterend, maar heeft me veel geleerd en inzicht gegeven.

Na de training is de faalangst onder controle ook al is dat soms nog moeilijk op bepaalde vlakken.

Inmiddels zit ik in 5 HAVO. De training vond ik, ondanks dat het soms afzien was, erg gezellig met Jolanda. Dit jaar wil ik een eindexamentraining volgen bij Jolanda.