Fly-Over

Online cursus van groep 8 naar VO

Dan heb je ineens een kind in groep 8. Nog één schooljaar en dan gaat hij of zij naar het voortgezet onderwijs. Als ouder zie je allerlei leeuwen en beren op het pad van je kind.

  • Gaat het wel goedkomen op het VO?
  • Zal het lukken met het niveau?
  • Lukt het mijn kind zelf het huiswerk te plannen?
  • Lukt het mijn kind zelf te leren?
  • Snapt mijn kind de leerstof wel?
  • Gaat mijn kind goede cijfers halen?
  • Gaat het mijn kind allemaal zelfstandig lukken?

Al die leeuwen en beren maakt dat je als ouder vreselijk bezorgd bent. Als ouder ken je je kind en die zorgen komen niet zomaar uit de lucht vallen.

Hoe gaan we dat oplossen?

Gelukkig is er nu een online training waarmee je kind de schoolse vaardigheden leert die het nodig heeft om goed voorbereid de overstap naar het voortgezet onderwijs te maken.

Tijdens de training leert je kind hoe het zijn/haar huiswerk overzichtelijk kan plannen en zich ook aan die planning kan houden. We geven je kind handvatten bij de verschillende onderdelen van taal en rekenen, waardoor de stof gemakkelijker wordt onthouden.
Samengevat leert je kind leren en plannen tijdens deze training

Aan het eind van deze online cursus merk je dat jouw kind is gegroeid en is jouw kind klaar om de overstap naar het voortgezet onderwijs te maken 

Wat houdt de training in? En wat niet?

R

Huiswerk in de agenda schrijven
Huiswerk plannen
Handvatten begrijpend lezen
Handvatten werkwoordspelling
Handvatten zinsontleding
Handvatten breuken/procenten/kommagetallen
Handvatten omtrek/oppervlakte/inhoud
Handvatten Engelse woordjes leren

Q

Bijles
Huiswerkbegeleiding
Regels werkwoordspelling
Regels zinsontleding
Regels buitenlandse grammatica
Controleren
Overhoren
Agenda vullen

Wie ben ik en waarom geef ik deze training?

Mijn naam is Jolanda Verboom. Ik ben moeder van twee inmiddels volwassen kinderen. Twee kinderen waar het naar school gaan niet vanzelf ging. De oudste is dyslectisch, de jongste heeft een autistische stoornis. Het gevoel dat ik bij beiden had toen zij naar groep 8 gingen, zal ik nooit vergeten. Wat maakte ik mij zorgen over die grote stap naar dat voortgezet onderwijs. Alles zou anders worden voor ze. Hun, maar ook mijn, veilige gevoel was weg. Niet meer de vertrouwde gezichten die zo goed wisten hoe mijn kinderen zijn. Niet meer de hele dag les van dezelfde juf of meester. Niet meer even dat telefoontje of korte praatje als ze iets van hun huiswerk niet begrepen. Veel meer huiswerk dat moest worden gemaakt en geleerd.

Ik heb mijn kinderen tegen problemen op zien lopen toen zij eenmaal op het voortgezet onderwijs zaten. Ik heb mijn jongste uit zien vallen op het voortgezet onderwijs en heb gezien wat dit met een kind doet. Deze pijn en dit verdriet wil ik voorkomen bij anderen kinderen. 

In 2011 ben ik gestart met mijn praktijk in Alblasserdam. In 2014 ben ik gestart met de training voor kinderen die in groep 8 zitten. Een goede voorbereiding op het VO is het halve werk. De resultaten die de kinderen in de praktijk de afgelopen 6 jaren hebben behaald met het volgen van deze training, gun ik ook kinderen die buiten Alblasserdam wonen. Nu is de tijd rijp om alle kinderen en ouders kennis te laten maken met dit mooie traject.

Wat zeggen anderen?

Voor de training

Na de training…..

Mijn vader en moeder moeten mij altijd helpen met mijn huiswerk. Volgend jaar moet ik het allemaal zelf doen, maar dat kan ik niet.

Ik wil graag naar VMBO-T, maar de juf zegt dat ik naar Kader moet, omdat ik mijn huiswerk nooit op tijd af heb.

Ik vind begrijpend lezen erg moeilijk. Mijn meester heeft gezegd dat ik dan beter niet naar de HAVO kan gaan. Dat vind ik erg jammer, want ik wil zoooo graag naar de HAVO.

In groep 8 krijg ik bijna geen huiswerk. Ik maak al het huiswerk op zondag. Dat is wel jammer, want als het mooi weer is, kan ik niet naar buiten.

Ik kan zelf mijn huiswerk plannen in mijn agenda. Taal en rekenen is nu veel gemakkelijker. Mijn vader en moeder hoeven mij niet meer te helpen.

Ik heb geleerd mijn huiswerk te maken op een vaste tijd. Nu vergeet ik mijn huiswerk niet meer en mag ik naar VMBO-T

Jolanda heeft mij geleerd hoe ik beter begrijpend lezen kan maken. Nu zijn mijn Cito-scores veel beter en kan ik wel naar de HAVO.

Al mijn huiswerk maak ik nu op de dagen dat ik naar school ga. Als het mooi weer is op zondag kan ik lekker naar buiten. En als ik een keer mijn huiswerk niet kan maken dan verzet ik het stickertje gewoon naar de zondag. Dat is super handig. 

Hoe ziet de training eruit?

 

De online training bestaat uit het leren omgaan met een agenda, leren plannen van het huiswerk en leren ‘leren’. Verschillende onderdelen van taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen komen in de training aan bod. Bij elk onderdeel worden handvatten gegeven, waardoor de stof gemakkelijker wordt onthouden. De training bestaat uit 13 video’s met een duidelijke uitleg. De kinderen hebben 20 weken toegang tot de video’s. De kinderen ontvangen voordat de training start een pakketje thuis met het werkboek, de agenda, stiften, een pen en gekleurde post-its. Zij hebben dan alles wat zij nodig hebben om de training te kunnen volgen bij de hand. Daarbij krijgen de kinderen die de training gaan volgen de mogelijkheid om de video’s nogmaals te bekijken als zij de overstap naar het voortgezet onderwijs hebben gemaakt. Zo kunnen zij de eerste periode op het voortgezet onderwijs ook profiteren van de handvatten die in de video’s worden gegeven.

Voor veel kinderen is het fijner om tijdens de training extra uitleg te krijgen. Dit kan!
Je kunt kiezen voor 3 live sessies in de praktijk in Alblasserdam. Als dat net te ver is, boek dan 3 online sessies.
Tijdens deze sessies kijken we waar je kind tegenaan loopt en geven we hem/haar de begeleiding die het nodig heeft. Op deze manier krijgt je kind het plannen en leren ‘leren’ zeker onder de knie.

 

Lanceringsaanbieding verlengd tot 31 december 2021!

 

 

*3 online meetings: in deze meetings zullen we samen bekijken waar jij nog moeite mee hebt, waar je nog meer uitleg over wilt hebben of meer mee wilt oefenen.
Deze meetings doen we online via Webbex. In overleg zijn deze sessie in te plannen. 

**3 live 1 op 1 sessies: in deze sessies zullen we samen bekijken waar jij nog moeite mee hebt, waar je nog meer uitleg over wilt hebben of meer mee wilt oefenen.
Deze meetings doen we live op locatie van 12Fly. In overleg zijn deze sessies in te plannen.

Heb je vragen of wil je overleggen wat voor jou het beste zou werken? Neem dan contact met ons op via mail vragen@12fly.nu